festmények +3620-962-8162 festmények      

Árkossy István festményei

Fel Újdonság Kiállítások Rólunk Kapcsolat Tájkép Szobrok Utcakép Városkép Enteriőr Csendélet Gyümölcs-csendélet festmény Vadászfestmény Akt Életkép Állatkép Tanya festmény Németalföldi festmények Lovasképek Balaton Tisza festmény Tenger Mediterrán Budapest Szentendre Görögország Olaszország Franciaország Velence Szürrealista Nonfiguratív Porté Bohócképek Figurális Impresszió Tűzzománc Rézkarc Grafika Régiség

Árkossy István

Fel

1943-ban született Kolozsváron.

A Kolozsvári Képzőművészeti Egyetemet grafika szakán 1966-ban diplomázott.

Két évtizeden át a kolozsvári Utunk irodalmi -művészeti hetilap grafikai szerkesztője volt.

 1987-óta Budapesten él. A kolozsvári grafikai iskola egyik legsokoldalúbb egyénisége, valamennyi műfaj és eljárás (rajz, fametszet, monotípia, rézkarc, kollográfia, illusztráció,  plakát, folyóirat-arculat, táblakép-grafika birtokbavétele után rendezte be művészi képzeletének műhelyét.

Grafikai tevékenysége egyre inkább megszínesedik, 1982-ben festészeti kiállítással lép a nyilvánosság elé.

Grafikai kompozícióiban kiérlelt motívumok, jelek, utalások asszociatív rendszere festményeiben a nagy művészeti korok, a reneszánsz és a barokk mestereinek érzékletes, megelevenítő tárgy és látványhűségbe ágyazva újul meg, minősül át romantikus-szürrealista látomásokká.

E fantasztikus látomások, helyszínek egyszerre konkrét sejtelmes voltának, sajátos kettősségének a hatását fokozza az a festőgrafikai eljárás, amelynek eredményeképpen manapság ritkán tapasztalható, fölényes rajztudása már a felület lakkozása előtt a végtelen árnyalatokban felragyogó színek belülről fakadó sugárzásaként érvényesül.

Egész szemléletével a maga értékrendjének, kora szellemiségének , humánumának hű krónikása, érzékeny felmérője és felmutatója.

Látásmódjának legmegfelelőbb rokonítása a költői képpel eshet, annak lebegő szabadságaival él, s így elmélyült szemlélője számára még mutatja, őrizgeti is azt az eltűnődő, álmodozó rácsodálkozást a világ dolgaira, a létezés és a pusztulás lehetséges látványaira, ami az álmodozókra, mindenkor olyan jótékonyan jellemző.

Világteremtő művész, a valóságos élmények mélyen elraktározódnak benne és alkotás közben minden újraértelmeződik, egy újfajta szintézisbe, kapcsolatrendszerbe ágyazódik.

 Megteremti saját belső világát, egy teljesen újragondolt, mélyen elvont univerzum tárul fel képein, rajzain, rézkarcain egyaránt, a kozmikus szemlélet az univerzális érdeklődésből fakadó élménykomplexummal társul.

Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Grafikusművészek Szövetségének.

Árkossy István

festőművész által alkotott, a Tájkép Galériában megvásárolható alkotásai:

Árkossy István: A csend kapui.

A festmény zsűri által meghatározott ára: 220000 forint.

Készpénz esetén a festmény ára: 176000 forint.

Az ár egy választható kerettel együtt értendő.

A festmény mérete: 40 x 50 cm.

A festmény anyaga: farost/olajfestmény.

Téma: Szürreális festmény.

A festmény megvásárolható 20 havi kamatmentes részletre.

Készpénz esetén 20% engedményt adunk.

Készpénz esetén postai utánvéttel, csomagban is elküldjük a festményt.

Kérésére egy megbeszélt időpontban az otthonában mutatjuk be a teljes kollekciónkat.

A festményt a művész 2010-ben festette.

Vissza a főoldalra

Tájkép Galéria  Telefonszám +361-419-9296, Fax +361-419-9296, Levélcím: 1157 Budapest Zsókavár u.16.

Általános információk: tajkepgaleria@gmail.com, Kereskedelmi részleg: 1157 Budapest Zsókavár u.16.

Copyright © 2009 Tájkép Galéria
Utolsó módosítás: 2018.12.12.