festmények +3620-962-8162 festmények      

Bazán Vladimir

Fel Újdonság Kiállítások Rólunk Kapcsolat Tájkép Utcakép Csendélet Vadászfestmény Akt Életkép Tanya festmény Lovasképek Balaton Tisza festmény Tenger Mediterrán Modern festmények Porté Bohócképek Figurális Tűzzománc Szobrok Rézkarc Grafika Régiség

Bazán Vladimír

Fel

1956-ban született Ungváron.

1975-ben szerzett a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában képesítést.

Utána az Ukrán Művészeti Alap munkatársaként dolgozott, mint iparművész, festőművész. 1983-tól művészeti szabad szellemi tevékenységet végez, mely magában foglalja a művészeti alkotások elkészítését, valamint monumentális belsőépítészeti és kültéri díszítő mozaikok tervezését, kivitelezését az akkori Szovjetunió, Németország és Magyarország területén.

 1993-ban döntött úgy, hogy Magyarországra települ át és művészeti vállalkozóként folytatja munkáját.

Kvalitásait a különböző ízlésbeli szekértáborok egyike sem kérdőjelezi meg, annyira nyilvánvaló a Bazán-művek magas fokú látványstruktúrája, kivételesen gondos szakmai kivitelezettsége, egyéni és szuggesszív világképe.

Ami az elsőt, a látást illeti: Bazán hallatlanul sokrétűen alkalmazza a színeket, gyakran irritálván pozitív módon a köznapi használatban berozsdásodott retinát.

Szakmai téren szinte nem ismer lehetetlent: olyan biztos intuíciós bázisra alapoz, hogy a gazdag felület-megmunkálás által azokat az illúziukat is hitelesíti, melyek ellen egyébként konzervatív értékérzékenységünk berzenkedne.

Bazán -hogy pár különálló indító irányát jelezzük egyaránt merít az ortodox ikonfestés, a malevicsi szupremácia, az archetipikus ősmagyar mítosz-újraértelmezések és a mágikus hyperrealizmus mélyrétegeiből.

 Az eklektikától megóvja határozott, férfias egyénisége, ujjainak született intelligenciája. Jelen vállalásaira régóta készül: a művészi élet csúcsára hágva a világ elementumok nagy tematikájával mérkőzik meg.

 Ami forrongva alakult, ki-kicsapva egy remekműben, most egyenletesen magas szinten és egységes stiláris megjelenésben valósul meg.

Célja, hogy az élet és létezés misztériumát megfogalmazó jelek, jelrendszerek együttesét képi megfogalmazásban tárja fel, olyan új kísérleti technikákkal, melyek a klasszikus formák finom áttetszőségét adva épülnek be egy mai modern stílusú alkotásba.

Avantgárd festményeivel nemzetközi elismerést vívott ki.

Még az Ukrán Festőművész Szövetség tagjaként került ki több, mint egy évtizede Németországba, ahol egyszerűen színes gesztusfestészetével kiállítás-sorozaton és magángyűjtők érdeklődése révén vált közismertté.

Alkotásai megtalálhatók magángyűjteményekben Kanadában, USA-ban, Brazíliában, Izraelben, Németországban, Csehországban, valamint közgyűjteményekben is (Kecskeméti Képtár, Ungvári Képtár, Kijevi Kulturális Minisztérium).

Bazán Vladimír

 festőművész megvásárolható alkotásai:

Bazán Vladimír: Tanulmányfej.

A festmény zsűri által meghatározott ára: 24000 forint.

Készpénz esetén a festmény ára: 19200 forint.

Az ár egy választható kerettel együtt értendő.

A festmény mérete: 21,5 x 11 cm.

A festmény anyaga: farost/olajfestmény

Téma: Modern tanulmányfej.

A festmény megvásárolható 20 havi kamatmentes részletre.

Készpénz esetén 20% engedményt adunk.

Készpénz esetén postai utánvéttel, csomagban is elküldjük a festményt.

A festményt a művész 1995-ben festette.

Vissza a főoldalra

Tájkép Galéria  Telefonszám +36-20-962-8162, +361-419-9296, Fax +361-419-9296, Levélcím: 1157 Budapest Zsókavár u.16.

Általános információk: tajkepgaleria@gmail.com, Kereskedelmi részleg: 1154 Budapest, Szentmihályi út 131.

Copyright © 2009 Tájkép Galéria
Utolsó módosítás: 2023.12.23.